Шест нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване повдигна прокуратурата на

...
Шест нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване повдигна прокуратурата на
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн е обвинен в още шест сексуални престъпления |

Шест нови обвинения за полов тормоз и обезчестяване повдигна прокуратурата на Лос Анджелис против продуцента Харви Уайнстийн, съобщи Българска телеграфна агенция.

Уайнстийн сега излежава присъда в затвор в американския щат Ню Йорк. Обвинен е за обезчестяване на две дами и за полово принуждение против още три през 2004 г.-2013 година Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на 140 години затвор или доживот.

През март продуцентът беше наказан на 23 години затвор по обвиняване в полово принуждение. В края на февруари правосъдни заседатели признаха Уайнстийн за отговорен за незаконен полов акт над две дами. Той бе приет за почтен по два случая на обезчестяване, за които го грозеше пожизнен затвор.

Продуцентът постоянно е отричал да е правил принудителен секс.

" Благодарна съм на първите дами, които оповестиха за такива закононарушения и чийто кураж даде мощ на други да проговорят. Желанието на тези спомагателни жертви да свидетелстват против авторитетния преди човек ни дават спомагателни доказателства за създаване на мощно наказателно дело ", сподели окръжният прокурор Джаки Ласи.

Прокуратурата в Лос Анджелис е почнала процедура, с която продуцентът да бъде трансфериран в града, с цел да бъде съден.

Присъдата на Харви Уайнстийн в Ню Йорк беше призната като победа за придвижването #Аз също. Досега съвсем 90 дами са отправили обвинявания против него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР